Експерти с пројекта ЕУ ИПА 19 посетили Криминалистичко-полицијски универзитет

У контексту подршке развоју и унапређењу Националног криминалистичко-обавештајног система Србије, у петак, 23. септембра 2022. године Криминалистичко-полицијски универзитет посетила је делегација из Литваније, коју су чинили Артурас Шимелионис, тим лидер, Томас Стункевичиус, начелник ИТ сектора Министарства унутрашњих послова Литваније и Вутаутас Гаилиушас, в. д. начелника Унутрашње контроле полиције Литваније. Састанку су присуствовали и представници Министарства унутрашњих послова Републике Србије Марина Томашевић, Ненад Костадиновић и Александар Костић. Домаћини су им били проф. др Зоран Ђурђевић, ректор Универзитета, проф. др Ненад Радовић, проректор за интеринституционалну сарадњу, проф. др Тања Кесић, проректор за науку, проф. др Александар Бошковић, проректор за материјално-финансијске послове и Јасна Петровић, стручни сарадник.
Ректор проф. др Зоран Ђурђевић најпре је информисао госте о организационој структури, студијским програмима, научноистраживачком раду и издавачкој делатности, а потом представио активности и планове у области стратешког развоја Криминалистичко-полицијског универзитета. У наставку разговора анализиране су пословне активности групе НКОС и разматрани облици будуће сарадње.
На крају су уважени гости, заједно с домаћинима, обишли Центар за криминалистику и развој полицијске професије и лабораторије Департмана форензике.

 Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени