Потписан Споразум о сарадњи између Криминалистичко-полицијског универзитета и Фондације “Мрежа са сајбер безбедност“

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић и извршни директор Фондације “Мрежа за сајбер безбедност“ Небојша Јокић потписали су споразум о сарадњи између Универзитета и Фондације у среду, 31. августа 2022. године. Потписивању споразума присуствовали су проректор за интеринституционалну сарадњу Универзитета проф. др Ненад Радовић, руководилац Департмана за информатику и рачунарство проф. др Бранкица Поповић, секретар Универзитета Нина Николић и стручни сарадник Јасна Петровић.
Ректор проф. др Зоран Ђурђевић, исказао је задовољство због формализовања постојеће сарадње, која доприноси развоју и унапређењу обе институције. Примена овог Споразума подразумева размену информација о актуелним ризицима и безбедносним инцидентима у сајбер простору, као и размену препорука и начина заштите система. Такође, подразумева и заједничко деловање у области подизања свести о значају сајбер безбедности кроз организовање семинара и трибина, као и учествовање у заједничким вежбама са циљем побољшања комуникације и капацитета за одговор на инциденте у сајбер простору. Директор Фондације Небојша Јокић, упознао је домаћине са организационом структуром Фондације „Мрежа за сајбер безбедност “, која је неформално позната као „Петничка група “. Временом се ова заједница развила у неформалну, мултиактерску групу, састављену од свих кључних актера на националном нивоу у области сајбер безбедности из јавног и приватног сектора, академске заједнице и цивилног друштва.
По потписивању Споразума, извршни директор Фондације наговестио је да ће се први облици сарадње остварити кроз учешће студената Криминалистичко-полицијског универзитета у националном такмичењу из сајбер безбедности „Сајбер херој“.

 Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени