СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН АКАДЕМИЈЕ

Дан Криминалистичко-полицијске академије свечано је обележен 09. фебруара  2015. године амфитеатру „др Арчибалд Рајс“ на Академији.

Свечаности су присуствовали: мр Милосав Миличковић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова, помоћници и саветници министра унутрашњих послова, старешине у Министарству унутрашњих послова Републике Србије и Републике Српске,  Министарству одбране, Војсци Србије, Безбедносно-информативној агенцији,  чланови Српске академије наука, председници националних савета за високо образовање и за научни и технолошки развој, ректори и проректори универзитета, декани и професори факултета, директори института, представници амбасада,  представници ОЕБС-а, сарадници Академије,  представници локалне самоуправе, медија, дипломирани студенти и чланови њихових породица, као запослени  на Академији. Свечаност је отпочела интонирањем државне и студентске химне у извођењу студентског хора Академије.

У поздравној речи председник Савета Академије, др Ивана Бјеловук истакла је да је Дан Академије, установљен као сећање на 08. фебруар 1921. године када је Уредбом Минстарства унутрашњих дела основана прва државна полицијска школа у Србији. Данас, Криминалистичко-полицијска академија јесте једина законом препозната високошколска установа у Србији која образује кадрове за потребе полиције. Полазећи од процеса који је првенствано усмерен на развој и образовање полицијског кадра, Академија настоји да развије и унапреди студијске програме не само за потребе сектора безбедности, већ и за потребе других субјеката. На овај начин, кроз развој и унапређење наставног процеса, кроз размену знања и искуства са сродним образовним институцијама, Академија настоји да буде значајан чинилац образовног система и образовног процеса у Србији.

Државни секретар, мр Милосав Миличковић,  у свом обраћању указао је да је oбележавање Дана Академије прилика да се подсетимо богате образовне традиције, као и чињенице да се наша земља питањима безбедности државе и грађана бави дуго и да изнова потврдимо постојање квалитетно организованог школовања стручног кадра у овој значајној друштвеној области.

Потом је господин Миличковић уручио награде најбољим дипломираним студентима Академије. Сребрном значком Академије награђени су:  
- на академским студијама

  • Александар Дабић, за просечну оцену 9,43,
  • Бранислав Урошевић, за просечну оцену 8,78, и
  • Марија Ристић, за просечну оцену 8,60

- на струковним студијама

  • Бојана Стефановић, за просечну оцену 9,57,
  • Сандра Полугић, за просечну оцену 9,50, и
  • Милан Пешић, за просечну оцену 8,77.

У име награђених студената захвалила се Александар Дабић.
Плакете Академије „др Арчибалд Рајс“,  председница Савета Академије, др Ивана Бјеловук уручила је:

  • проф. др Срђану Становићу, председнику Националног савета за високо образовање,
  • проф. др Вери Дондур, председнику Националног савета за научни и технолошки развој

Златне значке Академије за допринос и афирмацију високог полицијског образовања др Бјеловук уручила је:

  • проф. др Ендреу Папу, председнику Комисије за акредитацију и проверу квалитета
  • проф. др Вери Вујчић, заменику председника Комисије за акредитацију и проверу квалитета

Уметнички програм извео је Студентски хор Криминалистичко-полицијске академије.
Дипломе, уз честитку за успех и срећу у личном и професионалном животу, дипломиранима је уручио продекан, проф. др Дарко Симовић.
Академија овим путем захваљује институцијама и појединцима који су упутили пригодне честитке поводом Дана Академије.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени