Универзитет угостио учеснике ЦЕПОЛ-овог програма размене

У оквиру ЦЕПОЛ-овог програма размене, у четвртак, 4. августа 2022. године Криминалистичко-полицијски универзитет угостио је учеснике програма размене ЦЕП за 2022. годину господина Мелвута Кајнака с Полицијске академије у Анкари и потпуковника полиције Драгану Вукшу из Центра за основну полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Србије, као и госпођу Снежану Вла такође из Центра за основну полицијску обуку. Циљеви програма размене ЦЕП јесу упознавање начина функционисања иностраних организационих јединица сличног делокруга рада, остваривање контаката и размена искустава.

Госте су дочекали проректор за наставу, проф. др Ненад Милић и преводилац Јелена Панџа, који су гостима укратко представили Универзитет. Будући да је Протокол о сарадњи у области научних студија између Криминалистичко-полицијског универзитета у Београду и Полицијске академије у Анкари већ потписан, закључено је да ће се у наредном периоду интензивирати различити облици те сарадња.

Након размене пригодних поклона, гости су обишли Центар за криминалистику и развој полицијске професије и Библиотеку Универзитета. Руководилац Библиотеке др Рената Самарџић информисала је госте о активностима у Библиотеци, а затим представила изложбу „Црвена листа угрожених културних добара Југоисточне Европе” и „Рајсову собу”.

Слике, можете погледати овде

 

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени