Посета делегације Универзитета Висбадену

Делегација Криминалистичко-полицијског универзитета, коју су чинили ректор проф. др Зоран Ђурђевић, проректор за наставу проф. др Ненад Милић и проректор за науку проф. др Тања Кесић, била је у службеној посети Високој школи за јавну управу и Департману Федералне криминалистичке полиције у Висбадену од 26. до 29. јуна 2022. године.  Посету је организовала Амбасада Савезне Републике Немачке у Београду, уз подршку асистента официра за везу Зорице Миловановић, која је такође била члан делегације. Госте су примили декан  Школе проф. др Торстен Хајер (Thorsten Heyer), заменик декана и један од уредника часописа Kriminalistik Мартин Сигмунд (Martin Sigmund), наставница Сигрид Бауман (Sigrid Baumann), службеница за организацију наставе и менторски рад Мануела Куглер (Manuela Kugler) и наставник др Дитрих Росмилер (Dietrich Rosmuller).

Током службене посете организован је састанак с представницима Департмана Федералне криминалистичке полиције, након чега су у централној згради Федералне криминалистичке полиције у Висбадену представљени поједини елементи тактичке обуке студената, систем за симулацију гађања и активности полицијских службеника ангажованих на пословима детекције и деактивирања експлозивних направа и увиђаја након експлозија.

У разговорима с представницима Школе за јавну управу и Департмана Федералне криминалистичке полиције у Висбадену договорени су будући облици сарадње ‒ посета студената Департмана Федералне криминалистичке полиције у Висбадену Криминалистичко-полицијском универзитету у октобру 2022. године и заједничке активности у оквиру пројеката Еразмус+. Предмет разговора је било и одржавање заједничке вежбе студената Департмана Федералне криминалистичке полиције и Криминалистичко-полицијског универзитета. Делегацији Криминалистичко-полицијског универзитета упућен је и званични позив да присуствује завршној вежби студената Департмана Федералне криминалистичке полиције и промоцији студената који су завршили Школу у октобру 2022. године. Домаћини су такође позвали наставнике и сараднике Универзитета да објављују своје радове у научном часопису Kriminalistik.

Слике, можете погледати овде

 

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени