Дан и слава Министарства унутрашњих послова и Дан полиције

У недељу, 12. јуна 2022. године, у Београдској арени одржана je централна свечаност поводом Дана Министарства унутрашњих послова, Дана полиције и славе Министарства – Свете Тројице. Шездесет студената прве, друге и треће године основних студија Универзитета било је задужено за шпалир и ношење старих полицијских униформи.

Још једна манифестација у оквиру обележавања празника Министарства одржана је на Калемегдану, где су полицијски службеници извели тактичко-технички збор пред окупљеним грађанима. Посетиоци су током целог дана уживали у њиховим вештинама и разгледали опрему и возила која се користе у полицијским пословима. У манифестацији су учествовали и представници Криминалистичко-полицијског универзитета ‒ студенти Марија Јоксимовић и Немања Станисављевић и запослени Ивана Гајић, Тина Вељовић и Јасна Петровић, који су представљали најновија издања Универзитета и пружали информације о студијама, упису и студентским активностима. Заинтересовани грађани такође су имали прилику да се у разговору с проф. др Смиљом Теодоровић, уз асистирање студената Саре Петковић, Саре Ретхас, Јелене Јелачић и Александра Станојевића, информишу о практичним садржајима Департмана за форензичко инжењерство.

Дан и слава Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележавају се у знак сећања на дешавања из 1862. године, када је српска Жандармерија, на празник Духови, одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур-чесме, након чега је уследило турско бомбардовање Београда.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени