Свечана додела диплома студентима основних и студија другог степена

У понедељак, 30. маја 2022. године, у амфитеатру „Др Арчибалд Рајс” на Криминалистичко-полицијском универзитету одржана је свечаност поводом доделе диплома студентима основних и студија другог степена. Испред Министарства унутрашњих послова, свечаности су присуствовали помоћник министра и начелник Сектора за људске ресурсе Владимир Илић и помоћник начелника Сектора за људске ресурсе Милан Радивојевић, а испред Универзитета ректор, проф. др Зоран Ђурђевић, проректори проф. др Ненад Милић, проф. др Тања Кесић, проф. др Ненад Радовић и проф. др Александар Бошковић, као и руководилац Департмана криминалистике, проф. др Радомир Зекавица, руководилац Департмана информатике и рачунарства, проф. др Бранкица Поповић, руководилац Департмана форензичког инжењерства, проф. др Никла Милашиновић, шеф Катедре полицијских наука, проф. др Бобан Милојковић, шеф Катедре правних наука, проф. др Дарко Симовић и шеф Катедре безбедних наука, проф. др Драган Млађан.

Након интонирања државне и студентске химне у извођењу Оркестра полиције, ректор Криминалистичко-полицијског универзитета, проф. др Зоран Ђурђевић поздравио је присутне и честитао дипломираним студентима. Истакао је да је основни задатак полицијског образовања стварање безбедне заједнице за све грађане Републике Србије и захвалио помоћнику министра Владимиру Илић, као и целокупном Министарству унутрашњих послова, за безрезервну и свакодневну подршку Универзитету.

Помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за људске ресурсе Владимир Илић поручио је дипломираним студентима Криминалистичко-полицијског универзитета да ће Министарство наставити да улаже у људске ресурсе и школовање кадра на студијским програмима Универзитета. Нагласак ће такође бити на запошљавању дипломираних студената, од којих се очекује да стечено знање примене у пракси и да професионално, одговорно и стручно одговарају на све безбедносне изазове. Осим стицања стручних способности и компетенција, на Универзитету су научили да буду ваљани људи и одговорне и савесне колеге. „На крају бих желео да поновим оно што је министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао приликом скорашње посете Криминалистичко-полицијском универзитету ‒ да наша држава озбиљно рачуна на кадар који се образује на КПУ”, истакао је Илић.

Потом су ректор проф. др Зоран Ђурђевић и помоћник министра Владимир Илић уручили захвалнице најуспешнијим студентима на студијским програмима студија другог степена. Награђени су:

  1. Милица Јанковић, за просечну оцену 9,88 на мастер академским студијама Форензичко инжењерство;
  2. Милица Сикимић, за просечну оцену 9,60 на мастер академским студијама Управљање безбедносним ризицима природних катастрофа и
  3. Филип Вучић, за просечну оцену 9,80 на Специјалистичким академским студијама криминалистике.

У наставку програма, студенткиња Криминалистичко-полицијског универзитета Сара Ретхас прочитала је одломак из текста Родолфа Арчибалда Рајса Принципи модерне полиције: Предлог о реорганизацији полиције упућен г. Министру Унутрашњих Дела у Нишу 1915. год., док су у оквиру музичког програма гости уживали у музичким нумерама у извођењу Оркестра полиције.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени