Успешно окончан семинар на тему истражног интервјуисања

У четвртак, 14. априла 2022. године, британски професор емеритус форензичке психологије Реј Бул (Ray Bull) одржаo je предавање на тему: „Специфичности интервјуисања деце као сведока и жртава насиља, као и жртава силовања“, којим је окончан тродневни семинар о истражном интервјуисању на Криминалистичко-полицијском универзитету.

Током тродневног семинара, припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије и наставници и запослени на Универзитету, имали су прилику да слушају предавања о моделу испитивања РЕАСЕ, у чијем развоју је уважени професор учествовао током деведесетих година двадесетог века. Професор Бул је такође говорио и о специфичностима испитивања у вези с кривичним делима насиља, укључујући насиље у породици, као и о испитивању осумњичених, жртава и сведока (укључујући и децу).

Наставници енглеског језика Универзитета Весна Анђелић Николенџић и Војислав Јовановић пружали су стручну помоћ током семинара у виду симултаног превођења.

У среду, 13. априла 2022. године, професора Була је примио ректор Универзитета проф. др Зоран Ђурђевић, који се захвалио професору за посету и одржана предавања, изражавајући наде да је наведени семинар само почетак успешне сарадње Универзитета и професора.

Последњег дана семинара, 14. априла 2022. године, проректор за науку проф. др Тања Кесић и проректор за интеринституционалну сарадњу проф. др Ненад Радовић уручили су професору Булу Повељу захвалности за одржан семинар и несебично дељење знања и досадашњег богатог искуства у научном и стручном раду.

Током посете Београду, у пратњи домаћина проректора за науку проф. др Тање Кесић, проректора за интеринституционалну сарадњу проф. др Ненада Радовића, асистента Марије Тасић и стручног сарадника Анђеле Павловић, професор Бул је посетио Библиотеку, Музеј српске књижевности и Музеј књиге и путовања у оквиру удружења грађана „Адлигат“ и Народни музеј.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени