Потписан споразум о сарадњи између Криминалистичко-полицијског универзитета и Агенције за спречавање корупције

У четвртак, 14. априла 2022. године, директор Агенције са спречавање корупције Драган Сикимић, помоћник директора у Сектору за спољне послове и стратешки развој Ивана Цветковић и помоћник директора у Сектору за правне послове Јован Божовић посетили су Криминалистичко-полицијски универзитет са циљем потписивања Споразума о сарадњи између Агенције и Универзитета. Домаћини овог догађаја били су ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић, проректор за интеринституционалну сарадњу проф. др Ненад Радовић, проректор за науку проф. др Тања Кесић и стручни сарадник Јасна Петровић.

Ректор проф. др Зоран Ђурђевић, заједно са сарадницима, упознао је госте са организационом структуром, студијским програмима, научноистраживачким радом и издавачком делатношћу Криминалистичко-полицијског универзитета. Такође, представио је активности и планове у смеру стратешког рада и развоја Универзитета. Током састанка, истакао је да ће Универзитет кроз упознавање са изазовима спречавања корупције и њиховог решавања, као и кроз извођење наставе уз ослонац на праксу Агенције, додатно унапредити свој научни и наставни потенцијал.

Директор Агенције Драган Сикимић, исказао је велико задовољство због будуће сарадње која ће допринети развоју и унапређењу рада обе институције. Циљ је да се запослени Агенције упознају са новим научним достигнућима и упоредном праксом када су у питању поједини изазови у спречавању корупције, али и стратешко кадровско планирање и стварање могућности за јачање кадровских капацитета Агенције.

Након потписивања Споразума, уважени гости су имали прилику да погледају изложбу „Црвена листа угрожених културних добара у југоисточној Европи“, али и да обиђу Центар за криминалистику и развој полицијске професије и лабораторије Департмана форензике.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени