Криминалистичко-полицијски универзитет и ICOM Србија потписали Споразум о сарадњи

У уторак, 5. априла 2022. године, председник Националног комитета ICOM Србија доц. др Никола Крстовић посетио је Криминалистичко-полицијски универзитет. Домаћини су му били ректор Универзитета проф. др Зоран Ђурђевић, проректор за интеринституционалну сарадњу проф. др Ненад Радовић, проректор за научноистраживачки рад проф. др Тања Кесић, проректор за материјално-финансијске послове проф. др Александар Бошковић, проректор за наставу проф. др Ненад Милић, шеф Библиотеке др Рената Самарџић и стручни сарадник Јасна Петровић.

Током посете, ректор је најпре информисао уваженог госта о историјату, организацији, студијским програмима и људским ресурсима Универзитета. Господин Крстовић је истакао да ICOM Србија промовише нематеријално наслеђе и очување материјалне баштине, развија стандарде најбоље праксе светске музејске заједнице и својим глобалним приступом и програмима доприноси међународној агенди музеја у Србији.

Потом су ректор и председник Националног комитета потписали Споразум о сарадњи, с циљем организације и реализације научних, културних, издавачких и других активности, пројеката и програма у области науке и културе и промовисања делатности Криминалистичко-полицијског универзитета и ICOM Србија. Господин Крстовић је изразио посебно задовољство што је у име Националног комитета ICOM Србија потписао Споразум о сарадњи управо с Криминалистичко-полицијским универзитетом и што се заједничке активности ове две институције већ успешно реализују у пракси.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени