Краљевачки средњошколци посетили Криминалистичко-полицијски универзитет

У суботу, 19. марта 2022. године, у организацији Канцеларије за младе града Краљева, Криминалистичко-полицијски универзитет у Београду посетили су ученици завршних година појединих средњих школа из Краљева. У име Универзитета, добродошлицу им је пожелео проректор за наставу, проф. др Ненад Милић.

Гости су најпре обишли меморијалну собу „Арчибалд Рајс”, где им је о животу и раду Арчибалда Рајса говорила др Рената Самарџић. Потом су били у прилици да присуствују припремама студената Универзитета за теренску обуку и да се у непосредном разговору с њима информишу о школовању и студијама на Универзитету.

У наставку посете организоване су презентације сва три департмана – проф. др Дарко Маринковић представио је Департман криминалистике, о Департману информатике и рачунарства говорила је руководилац департмана проф. др Бранкица Поповић, док је доц. др Биљана Котуревић упознала заинтересоване средњошколце с најважнијим информацијама о Департману форензичког инжењерства.

На крају, ученици су с домаћинима обишли Центар за криминалистику и развој полицијске професије и лабораторије Департмана за форензичко инжењерство, који се налазе у оквиру комплекса Криминалистичко-полицијског универзитета.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени