У Врњачкој Бањи од 13. до 17. децембра одржана радионица „Израда стандардних оперативних процедура за рад управе криминалистичке полиције“

Криминалистичко-полицијски универзитет именовао је тимове за пружање стручне подршке радној групи Управе криминалистичке полиције која је образована у циљу усклађивања постојећих подзаконских аката са важећом законском регулативом и израде нових нацрта подзаконских аката и процедура из надлежности Управе криминалистичке полиције. Формирано је једанаест тимова, за пружање подршке следећим службама: Служби криминалистичке аналитике; Служби за криминалистичко-обавештајни рад; Служби за борбу против дрога; Служби за специјалне истражне методе; Служби за сузбијање криминала; Служби за борбу против организованог криминала – Одељење за сузбијање високотехнолошког криминала; Служби за борбу против организованог криминала; Служби за борбу против тероризма; Служби за откривање ратних злочина; Одељењу за борбу против корупције и Националном центру за криминалистичку форензику. Задатак 33 стручњака са Криминалистичко-полицијског универзитета био је да, у складу са динамиком и предметом рада, који су утврђени у договору са члановима радне групе Министарства, пруже сву неопходну помоћ у изради предметних аката у складу са циљевима радне групе Министарства.

У периоду од 13. до 17. децембра 2021. године, у Врњачкој Бањи је одржана радионица на којој су чланови радних тимова завршили израду 18 правних аката и предали их Секретаријату Министарства унутрашњих послова на даљу обраду.

Учесници радионице били су секретар Министарства унутрашњих послова Зоран Лазић, заменица секретара Милица Бонџић, начелник Управе криминалистичке полиције Богдан Пушић, заменик начелника Иван Брандић, ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић, 31 представник Министарства унутрашњих послова и 16 представника Криминалистичко-полицијског универзитета. Поред чланова радних тимова, у радионици је учествовало и пет представника Секретаријата Министарства унутрашњих послова.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени