Посета студената Командно-оперативном центру МУП-а и Полицијској бригади

У суботу, 20. новембра 2021. године 78 студенaтa КПУ посетило je Командно-оперативни центар МУП-а и базу Полицијске бригаде. Посета је организована у периоду од 9 до 14 часова у оквиру информативне праксе, а студенте су пратили проректор за наставу проф. др Ненад Милић, командир вода заставник полиције Иван Средојевић и командир вода заставник полиције Александар Бекчић.

Домаћини у Командно-оперативном центру били су пуковник полиције Славољуб Милетић, помоћник начелника Дежурне службе ПУ за град Београд, и потпуковник полиције Драгана Стевановић Обрадовић, шеф смене у Оперативном центру ПУ за град Београд. Они су студенте упознали са радом службеника у самом центру и просторијама за задржање, као и са радом интервентне јединице „92“.

У Полицијској бригади домаћини су били потпуковник Радојко Царан, помоћник команданта, и мајор Драган Радуловић, заменик команданта. Настава је реализована на три радне тачке, које су биле посвећене: опреми коју користе припадници Бригаде (лично и колективно наоружање, противдиверзиона опрема и опрема за ЈРМ), борбеним возилима (М15 и камион са воденим топом), водичима службених паса, који су приказали вежбу проналаска опојних супстанци уз помоћ пса, и чети полицијских коњаника, који су приказали вежбу формацијског кретања службених коња. Полицијски службеници Бригаде приказали су и вежбу поступања у случају сазнања да је на возило постављена експлозивна направа, као и поступак њеног обезбеђења и уклањања.

Студенти су били дисциплиновани и заинтересовани за наставу.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени