На Криминалистичко-полицијском универзитету одржана обука на тему борбе против родно заснованог насиља

У понедељак 29. 11. 2021. године, у просторијама Криминалистичко-полицијског универзитета, Међународни кривично-истражни програм помоћи Министарства правде (ИЦИТАП) одржао је обуку на тему борбе против родно заснованог насиља.

Обуку је отворио господин Скот Хетфилд, полицијски аташе. Пре почетка предавања полазницима се обратио ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић. Пожелео им је добродошлицу и успешно усвајање нових знања, која ће несебично делити са колегама и чијом ће применом спречити нове случајеве родно заснованог насиља и пружити подршку и заштиту жртвама тог насиља. Полазници обуке, међу којима су осим студената КПУ били и службеници ПУ за Град Београд и ПУ Нови Сад, имали су прилику да размене искуства и усвоје знања водећих експерата: судије Вишег суда округа Санта Клара у Калифорнији Џонија Гогоа, проф. др Зорана Ђурђевића, полицијског аташеа Скота Хетфилда и господина Микела Рида Керола.

Ради унапређења стручних компетенција у области улоге и поступања полиције у случајевима родно заснованог насиља, полазници су између осталог упознати са праксом у Сједињеним Америчким Државама и специфичним проблемима у овој области током пандемијe.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени