Посета представника Факултета безбједносних наука из Бања Луке

У четвртак 25. новембра 2021. године Криминалистичко-полицијски универзитет посетили су представници Факултета безбједносних наука из Бања Луке. У саставу делегације били су: декан Факултета безбједносних наука проф. др Предраг Ћеранић, продекан за наставу, доц. др Жана Врућинић и доц. др Велибор Лалић. Домаћини овог догађаја били су ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић, проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу проф. др Ненад Радовић, проректор за материјално-финансијске послове проф. др Александар Бошковић, проректор за научноистраживачки рад  проф. др Тања Кесић, проректор за наставу проф. др Ненад Милић, руководилац Департмана криминалистике проф. др Радомир Зекавица, руководилац Департмана информатике и рачунарства проф. др Душан Јоксимовић, руководилац Департмана форензичког инжењерства проф. др Радован Радовановић и стручни сарадник Јасна Петровић.    

Ректор проф. др Зоран Ђурђевић пожелео је добродошлицу уваженим гостима. На самом почетку упознао их је са историјатом, организацијом и стратешким правцем развоја Универзитета. Изразио је жељу за разменом научних и уџбеничких публикација и узајамним посетама и активностима студената, наставника и сарадника. Потом су руководиоци департмана Универзитета представили структуру и садржај студијских програма, док је проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу проф. др Ненад Радовић истакао значај богате сарадње са институцијама у земљи и иностранству. Проректор за научноистраживачки рад, проф. др Тања Кесић, исказала  је велико задовољство због јачања сарадње, првенствено у виду заједничких пројеката и студентских посета.

Декан Факултета безбједносних наука проф. др Предраг Ћеранић изразио је захвалност због позива у посету и истакао значај одржавања добрих односа између две институције, како у виду заједничких округлих столова, тако и разрадом модела новог студијског програма Сајбер безбједност, који ће основати уз подршку колега из Израела. Позвао је професоре Криминалистичко-полицијског универзитета да достављају радове за часопис Журнал за безбједност и криминалистику. Размењени су и пригодни поклони.

Након састанка, уважени гости су имали прилику да виде Центар за криминалистику и развој полицијске професије, кабинете форензике и Меморијалну собу „Др Арчибалд Рајс“.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени