На Универзитету започет пети циклус специјализоване обуке полицијских службеника за примену Закона о спречавању насиља у породици

У понедељак 22. новембра 2021. године на Криминалистичко-полицијском универзитету започео је пети циклус специјализоване обуке полицијских службеника за примену Закона о спречавању насиља у породици. Планирано је да обука 568 полицијских службеника, који ће бити распоређени у 24 групе, траје до 18. марта 2022. године. Теоријски део обуке спроводе наставници Криминалистичко-полицијског универзитета, а у практични део обуке укључени су и судије, јавни тужиоци и полицијски службеници Управе криминалистичке полиције који поседују практична знања из области спречавања и сузбијања насиља у породици.

Пре почетка наставе, полазницима прве групе – полицијским службеницима Полицијске управе за град Београд – обратили су се ректор Универзитета проф. др Зоран Ђурђевић и руководилац специјализоване обуке проф.  др Саша Марковић. Пожелели су им угодан боравак на Криминалистичко-полицијском универзитету и успешно стицање нових знања, чијом ће применом повећати поверење грађана у рад полиције, спречити нове случајеве насиља у породици и пружити већу подршку и ефикаснију заштиту жртвама насиља у породици.

У прва четири циклуса специјализовану обуку је похађало 1.995 полицијских службеника (422 женског и 1.573 мушког пола). Њима су издати сертификати о завршеној обуци, који су им неопходни да би као надлежни полицијски службеници поступали по догађајима са елементима насиља у породици, на основу одредаба Закона о спречавању насиља у породици.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени