Одржан XI међународни научни скуп „Дани Арчибалда Рајса“

Једанаести међународни научни скуп „Дани Арчибалда Рајса“ одржан је 9. и 10. новембра 2021. године. Као и претходне године, због ситуације са пандемијом коронавируса, скуп је одржан онлајн, путем „Зум“ платформе.

Скуп је организовао Криминалистичко-полицијски универзитет у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Србије, Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Националним полицијским универзитетом Кине у Шенјангу, Волгоградском академијом Министарства унутрашњих послова Руске Федерације, Државним универзитетом унутрашњих послова у Лавову, Факултетом безбедности у Скопљу, Факултетом безбедносних студија у Љубљани, Полицијском академијом „Александар Јоан Куза“ у Букурешту, Полицијском академијом у Братислави и Факултетом безбједносних наука Универзитета у Бањој Луци.

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић и проректор за научноистраживачки рад проф. др Тања Кесић обратили су се учесницима пожелевши им добродошлицу, и тиме званично отворили скуп.

Представљено је 58 научних радова и један постер еминентних професора, научника, истраживача и полицијских и државних службеника из 14 земаља: Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Мађарске, Немачке, Пољске, Румуније, Северне Македоније, Сједињених Америчких Држава, Словачке, Словеније, Србије, Уједињених Арапских Емирата и Холандије. Радови припадају научним областима права, криминалистике, информатике, форензике, полицијских, безбедносних и друштвених наука. Разменом знања и искустава аутора, представника теорије и праксе, тежи се усавршавању и у оквирима Републике Србије и на међународном плану, што указује на велики значај скупа за научне раднике, припаднике полиције и служби безбедности, службенике државне управе и локалне самоуправе, судове, тужилаштва, невладин сектор и ширу стручну јавност.

Зборник радова са XI међународног научног скупа „Дани Арчибалда Рајса“ доступан је у електронском формату на веб-страници посвећеној скупу.

Slika 1
Slika 1
logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени