Посета учесника пројекта Борба против тешког криминала на Западном Балкану IPA – 2019

Дана 15. новембра 2021. године Криминалистичко-полицијски универзитет посетили су господин Јурген Хаузер (Juergen Hauser), саветник Немачке међународне организације за сарадњу (GIZ), и Сташа Лагумџија, правни саветник GIZ-а. Господин Хаузер и госпођа Лагумџија учесници су на пројекту „Борба против тешког криминала на Западном Балкану IPA – 2019“ (Countering Serious Crime in the Western Balkans), који спроводе GIZ, Центар за међународну правну сарадњу из Хага (CILC) и Министарство унутрашњих послова Италије (Ministero dell’Interno). Наведени пројекат има за циљ јачање одговора Западног Балкана у сузбијању тешког и организованог криминала и тероризма (укључујући и насилни екстремизам) јачањем сарадње у оквиру региона, као и сарадње региона са Европском унијом. Пројекат финансирају Европска унија и Министарство унутрашњих послова Италије, у периоду од три године (јул 2020. године – јун 2023. године). Основни циљеви пројекта су:

  1. јачање оперативних капацитета органа надлежних за спровођење закона и органа безбедности Западног Балкана за борбу против тешког и организованог криминала;
  2. јачање капацитета органа надлежних за спровођење закона и органа безбедности Западног Балкана да ефикасно учествују и доприносе структурама сарадње и проценама ЕУ и у региону;
  3. јачање капацитета органа надлежних за спровођење закона и органа безбедности Западног Балкана за размену информација.

Представници Универзитета на састанку били су проректор за материјално-финансијске послове проф. др Александар Бошковић и стручни сарадник Анђела Павловић. Проф. др Александар Бошковић представио је уваженим гостима досадашњу сарадњу Универзитета и GIZ-а, као и сам Универзитет, његову организациону структуру, студијске програме, међународну сарадњу и научноистраживачку делатност, Одговорио је на бројна питања која су гости имали у вези са радом Универзитета, школовањем студената и каснијим запошљавањем и сарадњом Универзитета и Министарства унутрашњих послова Републике Србије. Након састанка, гости су обишли Центар за криминалистику и развој полицијске професије, лабораторије за форензику и спомен собу др Арчибалда Рајса.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени