Потписан споразум о сарадњи између Криминалистичко-полицијског универзитета и Санктпетербуршког универзитета Државне ватрогасне службе МЧС Русије

У среду, 10. новембра 2021. године, Криминалистичко-полицијски универзитет су посетили представници Санктпетербуршког универзитета Државне ватрогасне службе Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације и представници Српско-руског хуманитарног центра. Делегацију посетилаца чинили су: Богдан Васиљевич Гавкаљук, генерал-потпуковник унутрашње службе, начелник Санктпетербуршког универзитета ДПСМЧС Русије, Игор Васиљевич Осипчук, заменик начелника Универзитета за платну делатност – ректор Института безбедности животних услова, Александар Михајлович Шанин, потпуковник унутрашње службе,  помоћник начелника Универзитета, Андреј Михајлович Перлин, потпуковник унутрашње службе, начелник Центра за међународну сарадњу и информациону политику, Бојан Костић, директор Српско-руског хуманитарног центра, Јевгениј Викторович Филатов, кодиректор Српско-руског хуманитарног центра и Татјана Петковић, помоћник кодиректора, представник Санктпетербуршког универзитета у Републици Србији. Представници Универзитета на састанку са посетиоцима били су ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић, проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу проф. др Ненад Радовић, проректор за научноистраживачки рад проф. др Тања Кесић, проф. др Драган Млађан и стручни сарадници Анђела Павловић и Ирина Милашиновић.

Ректор Универзитета проф. др Зоран Ђурђевић упознао је уважене госте са историјатом, организацијом, студијским програмима и стратешким пројектима Универзитета. Говорио је и о размерама и облицима међународне и интеринституционалне сарадње и плановима за предстојећи период. Проректор за научноистраживачки рад проф. др Тања Кесић представила је часопис Универзитета „НБП – Журнал за криминалистику и право“ и позвала представнике Санктпетербуршког универзитета да достављају радове за објављивање. Такође, представила је и међународну научну конференцију „Дани Арчибалда Рајса“ и позвала их на учешће.

Током састанка је потписан Споразум о сарадњи, чији је циљ успостављање успешне и континуиране сарадње и унапређење науке кроз конкретне активности које имају образовну, примењену и развојну димензију, са посебним акцентом на заштити становништва у ванредним ситуацијама.

Након састанка, уважени гости су имали прилику да се упознају са спомен-собом посвећеном др Арчибалду Рајсу, као и са просторијама, учионицама и лабораторијама Департмана форензике и Департмана криминалистике у оквиру Универзитета.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени