Студијско путовање у Румунију

Десет студената Криминалистичко-полицијског универзитета боравило је 15. и 16. октобра 2021, у пратњи асистента Александра Сакача и ментора Александра Ердељца, у службеној посети Араду и Темишвару. Тамо су учествовали у комеморативним свечаностима поводом одавања почасти српским интернирцима и југословенским пилотима у ослободилачким ратовима.

Првог дана, након смештања у хотел „Континентал“ у Араду, студенти су у пратњи водича и пратиоца обишли град и посетили православну цркву у Араду, централно место окупљања Срба који живе у овом граду. Другог дана учествовали су у комеморативној церемонији код Арадске тврђаве како би одали почаст српским интернирцима убијеним током Првог светског рата на принудном раду у Арадском логору. У пратњи студената Универзитета, венце на спомен-плоче испред и унутар тврђаве положили су државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господин Миодраг Капор и генерални конзул Србије у Румунији господин Владан Тадић, са официрима Војске Републике Србије као представницима Министарства одбране. Након обраћања званичника и верског обреда уз пратњу дефилеа почасне јединице Војске Републике Румуније, делегација Републике Србије положила је венце и на градском гробљу „Поминареа“ у Араду уз одавање државних и војних почасти. У Темишвару су положени венци на локалном гробљу, где је одана почаст југословенским пилотима из априлског рата 1941. године. После церемоније студентима је омогућен обилазак града.

По завршетку манифестација представници Министарства су се захвалили студентима Криминалистичко-полицијског универзитета за њихово ангажовање и предан и савестан рад, а службено путовање је званично завршено доласком студената у просторије Универзитета око 21.30 часова.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени