Официр за везу Канцеларије БКА са сарадницима посетио Криминалистичко-полицијски универзитет

Официр за везу Канцеларије криминалистичке полиције Немачке (Bundeskriminalamt – BKA) у Београду, Ридигер Штрански (Rüdiger Stransky),  са сарадницама Зорицом Миловановић и Јулијом Бевењом, посетио је Криминалистичко-полицијски универзитет у петак 8. 10. 2021. године. Састанку су као представници Универзитета присуствовали ректор проф. др Зоран Ђурђевић, проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу проф. др Ненад Радовић и стручни сарадник Ирина Милашиновић.

Ректор Универзитета је уваженим гостима представио организациону структуру Универзитета, нивое студија и наставни процес, облике праксе и обуке, научноистраживачки рад и издавачку делатност, али и нове пројекте које ће Универзитет реализовати у наредном периоду. Такође, изразио је задовољство због чињенице да Криминалистичко-полицијски универзитет негује дугу и успешну сарадњу са Канцеларијом БКА.

Према речима официра за везу, намера је да се сарадња настави и прошири, како у виду донација тако и у смислу организовања заједничких активности. Такође, представници Канцеларије изразили су намеру да се у будућности поново реализује посета студената Савезне криминалистичке службе у Висбадену. Наиме, студенти из Висбадена реализовали су студијску посету Универзитету у децембру 2019. године. Та посета је, како од стране студената тако и од стране представника Амбасаде Савезне Републике Немачке и Канцеларије БКА, оцењена као веома успешна. Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, фокус сарадње ће у наредном периоду бити на материјалним донацијама, док ће активности бити реализоване у складу са могућностима.

Након састанка, уважени гости су имали прилику да се упознају са Центром за криминалистику и развој полицијске професије, као и са просторијама, учионицама и лабораторијама Департмана форензике у оквиру Универзитета.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени