Посета припадника Министарства унутрашњих послова Краљевине Шпаније у оквиру ЦЕПОЛ размене

У склопу међународне  размене запослених Министарства унутрашњих послова у оквиру ЦЕПОЛ-овог програма размене, гост Службе за специјалне истражне методе Управе криминалистичке полиције био је припадник Министарства унутрашњих послова Краљевине Шпаније господин Висенте Рафаел Ромеро Саез (Vicente Rafael Romero Saez).

У циљу презентовања Министарства унутрашњих послова Републике Србије реализована је посета Криминалистичко-полицијском универзитету, као референтној образовној установи за школовање будућег полицијског кадра. Посета је одржана у петак 8. 10. 2021. године у 11.30 часова, а у име Службе за специјалне истражне методе Управе криминалистичке полиције присуствовали су јој шеф Одсека у Одељењу за оперативну подршку и циљане потраге Службе за специјалне истражне методе Биљана Карајовић и криминалистички инспектор за послове циљаних потрага у Одељењу за оперативну подршку и циљане потраге Службе за специјалне истражне методе Далибор Крстајић.

У ректорату Криминалистичко-полицијског универзитета одржан је састанак, којем су као представници Универзитета присуствовали ректор Универзитета проф. др Зоран Ђурђевић, проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу проф. др Ненад Радовић, проректор за наставу проф. др Ненад Милић, проректор за научноистраживачки рад проф. др Тања Кесић и стручни сарадник Анђела Павловић. Ректор Универзитета је уваженим гостима представио организациону структуру Универзитета, нивое студија и наставни процес, облике праксе и обуке, научноистраживачки рад и издавачку делатност, али и нагласио важност сарадње са Министарством, посебно са Управом криминалистичке полиције. Такође, упознао је госта из Краљевине Шпаније са добром и већ развијеном сарадњом са Националном полицијском академијом из Авиле, са којом Универзитет има потписан споразум о сарадњи.

Након састанка, уважени гости су имали прилику да се упознају са спомен собом посвећеном др Арчибалду Рајсу, као и са просторијама, учионицама и лабораторијама Департмана форензике и Департмана криминалистике у оквиру Универзитета.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени