Посета делегације Московског државног регионалног универзитета

У периоду од 25-27. августа 2021. године, делегација Факултета безбедности Московског државног регионалног универзитета посетила је Криминалистичко-полицијски универзитет. У саставу делагације били су доц. др Елена Приорова, шеф катедре и доц. др Герман Приоров, продекан за науку.

У среду, 25. августа, одржан је састанак са руководством Криминалистичко-полицијског универзитета, коме су присуствовали проф. др Дане Субошић, ректор, проф. др Саша Мијалковић, проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу, проф. др Предраг Ћеранић, декан Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањој Луци, Вук Кулић, стручни сарадник.

Проф. др Дане Субошић поздравио је госте и изразио задовољство због њихове посете. Изложио је организациону структуру Универзитета, нивое студија и наставни процес, облике праксе и обука, научноистраживачки рад и издавачку делатност. Доц. др Елена Приорова изразила је захвалност на позиву за посету и истакла значај успостављања добрих односа између две институције, како у контексту организовања заједничких конференција и округлих столова, тако и у смислу разрадње модела реализације заједничких наставних програма. Истовремено, упутила је позив представницима Криминалистичко-полицијског универзитета за посету Москви и учешће на међународном научно-стручном скупу који ће бити одржан крајем септембра или почетком октобра 2021. године. Проф. др Саша Мијалковић изложио је историјат развитка полицијског школства у Србији, активности међународне и интеринституционалне сарадње Универзитета, могућности финансирања научног рада кроз интерне, националне и међународне пројекте. Ближе је појаснио студијски програм Управљање безбедносним ризицима природних катастрофа, који је простекао из Erasmus+ пројекта NatRisk, као и програм предат на акредитацију под називом Национална безбедност. Изразио је жељу за разменом научних и уџбеничких публикација, узајамне посете и активности студената, наставника и сарадника оба универзитета. Проф. др Предраг Ћеранић изразио је задовољство што је посредовао приликом ступања у контакт две стране и исказао спремност за све видове трилатералних активности.

Свечано је потписан Споразум о међународној сарадњи у области образовања и науке између два универзитета и размењени су поклони. Потом су гости обишли Меморијалну собу „Др Арчибалд Рајс“, поставку о историјату криминалистике, Библиотеку, Кабинет за ванредне ситуације, Центар за криминалистику и развој полицијске професије, кабинете форензике и студенте на обуци. Другог дана посете, руска делегација обишла је Музеј Николе Тесле, Храм Светог Саве, Музеј савремене уметности и Калемегданску тврђаву. Последњег дана посете, у раним јутарњим часовима гости су превежени до аеродрома „Никола Тесла“. Наставак сарадње између Криминалистичко-полицијског универзитета и Московског државног регионалног универзитета одвијаће се у будућем периоду, у складу са потписаним Споразумом.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени