ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА УНИВЕРЗИТЕТОМ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“, БИТОЉ, СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

У петак, 18. јуна 2021. године, у просторијама Криминалистичко-полицијског универзитета, потписан је Споразум о сарадњи са Универзитетом „Св. Климент Охридски“ Битољ, Северна Македонија. Домаћин овог догађаја, као и потписник Споразума био је проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу Универзитета, проф. др Саша Мијалковић, док је испред Универзитета "Св. Климент Охридски" састанку присуствовао господин проф. др Марјан Гјуровски, професор Факултета за безбедност и проректор за студентска питања и институционални Еразмус+ координатор Универзитета „Св. Климент Охридски“ Битољ, Северна Македонија.
Проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу Универзитета, проф. др Саша Мијалковић упознао је уваженог госта са историјатом, организацијом, студијским програмима и са људским ресурсима нашег Универзитета.
Додатно, говорио је о размерама и облицима међународне и интеринституционалне сарадње, институцијама из земље и иностранства са којима Универзитет има потписане споразуме о сарадњи и планове за предстојећи период, учешћем Универзитета у реализовању пројеката Министарства просвете, науке и технолошког развоја и међународних пројеката, као и са реализованим програмима међународне размене студената, наставног и ненаставног особља.
Истакао је да је циљ Споразума успостављање успешне и континуиране сарадње и унапређење науке кроз спровођење конкретних активности које имају образовну, примењену и развојну димензију. Једна од тема дискусије била је и могућност заједничког објављивања уџбеничких и монографских публикација, где би ко-аутори били наставници два универзитета.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени