СТУДИЈСКА ПОСЕТА ПОЛАЗНИКА X КЛАСЕ ВИСОКИХ СТУДИЈА БЕЗБЕДНОСТИ И ОДБРАНЕ КРИМИНАЛИСТИЧКО-ПОЛИЦИЈСКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ

У уторак 11. маја 2021. године полазници X класе Високих студија безбедности и одбране посетили су Криминалистичко-полицијски универзитет.

Програмом Високих студија безбедности и одбране (ВСБО) реализује се  традиционална посета Криминалистицко-полицијском универзитету, као  једном од  важнијих субјеката система безбедности Републике Србије.  Циљ ове посете је да се полазницима X класе ВСБО презентују улога, намена, задаци, организација и перспектива Универзитета, што је учињено кроз састанак руководилаца и полазника са ректором проф. др Данетом Субошићем и проректором за међународну и интеринституционалну сарадњу, проф. др Сашом Мијалковићем. Након тога, полазници су имали прилику да погледају филм: „Криминалистичко-полицијски универзитет – 100 година високог полицијског образовања у Србији“.

Уважени гости имали су прилику да се упознају са ликом и делом др Арчибалда Рајса, као и са његовом улогом у настанку и развоју полицијског образовања у Србији. Том приликом, шеф Библиотеке, др Рената Самарџић, представила је гостима Меморијалну собу посвећену овом великану и доајену криминалистике.

Проф. др Саша Мијалковић је полазницима X класе ВСБО, иначе највишим руководилацима државних институција, високих старешина Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране и Безбедносно-информативне агенције, одржао два предавања:

  • „Организовани криминал као претња националној безбедности“ и
  • „Стратегијска култура и култура националне безбедности“.

Проф. др Драган Млађан представио је уваженим гостима Кабинет за ванредне ситуације.

Доц. др Ана Бранковић презентовала је полазницима X класе ВСБО лабораторије Департмана форензичког инжењерства

Заједнички закључци гостију и домаћина јесу да је сарадња Криминалистичко-полицијског универзитета и Високих студија безбедности и одбране на завидном нивоу, као и да се унапређује из године у годину. Договорена је посета руководства Универзитета Високим студијама безбедности и одбране и разматрање могућности за успостављање нових облика сарадње.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени