ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА ИСТОРИЈСКИМ АРХИВОМ ПОЖАРЕВАЦ

У четвртак 15. априла 2021. године, директорка Историјског архива Пожаревац, др Јасмина Николић, др Драгана Милорадовић, и Наташа Милошевић Дулић, посетиле су Криминалистичко-полицијски универзитет ради потписивања Споразума о научној и културној сарадњи. Домаћини овог догађаја били су ректор Криминалистичко-полицијског универзитета, проф. др Дане Субошић, проф. др Радован Радовановић, проф. др Ивана Крстић Мистриџеловић, и стручни сарадник Јасна Петровић.

Ректор, проф. др Дане Субошић, изразио је своје задовољство што се Споразум о сарадњи између Историјског архива Пожаревац и Криминалистичко-полицијског универзитета у пракси реализује у пуном смислу, нагласивши да је таква пракса примене споразума узоран модел плодотворне сарадње и истакао је спремност да подржи све активности у циљу што успешније реализације треће фазе пројекта.

Директорка, др Јасмина Николић упознала је домаћине са историјатом, организацијом и активностима Историјског архива Пожаревац. Исказала је велико задовољство због будуће сарадње, која ће се првенствено огледати у реализовању заједничких, научних и других пројеката и у размени научно-стручне литературе.

По потписивању споразума, договорено је да се први облици сарадње остваре кроз размену публикација. Посебно ће се размотрити могућност реализовања промоције монографије „Казнено-поправни заводи у Србији – пример Казнено-поправног завода Пожаревац, Забела 1918-1945“, која представља завршни продукт друге фазе пројекта.

Уважене гошће имале су прилику да чују нешто више о др Арчибалду Рајсу и његовој улози у полицијском образовању у Србији. Шеф библиотеке, др Рената Самарџић, спровела их је кроз Меморијалну собу и изложбу посвећену др Арчибалду Рајсу, уз причу о животу, раду и доприносу овог великана полицијском образовању у Србији.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени