Потписан споразум о сарадњи са Институтом за криминолошка и социолошка истраживања

У среду 2. децембра 2020. године, директорка Института за криминолошка и социолошка истраживања у Београду, др Ивана Стевановић и њена сарадница Милка Ристић-Ракић, посетиле су Криминалистичко-полицијски универзитет ради потписивања Споразума о научно-образовној и стручној сарадњи.

Домаћини овог догађаја били су ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Дане Субошић, проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу проф. др Саша Мијалковић, проректор за материјално-финансијске послове проф. др Сретен Југовић, и стручни сарадник Јасна Петровић. Они су гошће упознали са историјатом, организацијом, студијским програмима и издавачком делатношћу Криминалистичко-полицијског универзитета. Апострофирани су значај богате сарадње са институцијама у земљи и иностранству, учешће Универзитета у реализовању пројеката Министарства просвете, науке и технолошког развоја и у реализовању међународних пројеката, као и значај реализованих програма међународне размене студената, наставног и ненаставног особља.

Директорка, др Ивана Стевановић се захвалила домаћинима на пријему и упознала их је са историјатом, организацијом, активностима и издавачком делатношћу Института. Исказала је велико задовољство због будуће сарадње, која ће се првенствено огледати у реализовању заједничких научних скупова, научних и других пројеката и у размени научно-стручне литературе.

Уважене гошће имале су прилику да чују нешто више о др Арчибалду Рајсу и његовој улози у полицијском образовању у Србији. Шеф библиотеке, др Рената Самарџић, спровела их је кроз Меморијалну собу и изложбу посвећену др Арчибалду Рајсу, уз причу о животу, раду и доприносу овог великана полицијском образовању у Србији. Гошће су биле импресиониране Библиотеком Универзитета.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени