Запажено учешће студената и професора КПУ у међународном научно-едукативном програму: Regional school security 2020: “Europe’s new agenda in light of the regional security complex”

Студенти мастер и специјалистичких академских студија Криминалистичко-полицијског универзитета: Јелена Димић, Дејан Падежанин, Саша Спасић, Бењамин Ковачевић и Стефан Антић, предвођени проф. др Сашом Мијалковићем, редовним професором безбедносних наука и проректором Универзитета за међународну и интеринституционалну сарадњу, од 26. новембра до 2. децембра 2020. године учествовали су у раду прве Регионалне школе безбедности 2020: „Европска нова агенда у светлу регионалних безбедносних комплекса“ (Regional School Security 2020: “Europe’s new agenda in light of the regional security complex”).

Организатор ове видео-школе је Универзитет Св. Климент Охридски (Северна Македонија), уз подршку Konrad-Adenauer-Stiftung и Wilfried Martens Centre for European Studies.

Реч је о међународном научно-едукативном програму у којем су истакнути професори националне и међународне безбедности са подручја земаља бивше СФРЈ одржали по једно получасовно предавање за студенте полицијских академија и факултета у оквиру којих се изучавају студије безбедности. Проф. др Саша Мијалковић одржао је предавање о теми: „Regional security complex and regional security challenges“.

Предавања су одржана видео конференцијском везом (Zoom). У сваком термину наступила су по три до четири предавача, док је по пет студената свих наведених факултета пратило предавања професора, након чега су учествовали у веома динамичним и конструктивним дискусијама.

Последњи термини (1. и 2. децембра) били су намењени за презентације студената о питањима из области регионалне безбедности. Наступ студената нашег Универзитета, са заједничком презентацијом о теми: „Regional Cooperation in Emergency and Disaster management“, био је веома запажен и изазвао је бројне позитивне коментаре.

Ово је била изврсна прилика за иновирање процеса интернационализације образовања, на шта се Универзитет и обавезао Стратегијом интернационализације Криминалиситичко-полицијског универзитета. Осим тога, одлично је искоришћена прилика за запажено промовисање нашег Универзитета у региону, али и наших студената. Најзад, верујемо да ће на бази овог искуства, студенти и наставници нашег Универзитета још успешније учествовати у другим научно-едукативним програмима, али и организовати сличне догађаје.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени