Потписан споразум о сарадњи са Институтом за међународну политику и привреду у Београду

Своју богату интеринституционалну сарадњу Криминалистичко-полицијски универзитет је проширио потписивањем споразума о сарадњи са Институтом за међународну политику и привреду у Београду (ул. Македонска 25). Споразум је потписан 25. новембра 2020. године, у Институту за међународну политику и привреду. Домаћини овог догађаја били су проф. др Бранислав Ђорђевић, директор и др Срђан Кораћ, помоћник директора за научноистраживачку делатност. Делегацију Криминалистичко-полицијског универзитета чинили су проф. др Дане Субошић, ректор и проф. др Саша Мијалковић, проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу.

Директор, проф. др Бранислав Ђорђевић је представио Институт и делегацију нашег Универзитета упознао са историјатом, организацијом, кадровским потенцијалима, активностима и издавачком делатношћу Института.

Ректор, проф. др Дане Субошић упознао је домаћине са историјатом, организацијом, студијским програмима, издавачком делатношћу и са људским и логистичким ресурсима нашег Универзитета. Посебну пажњу ректор је посветио промовисању часописа Наука – безбедност – полиција и Журнала за безбједност и криминалистику, и позвао је истраживаче Института да аплицирају за објављивање својих радова. Потом је и проф. др Саша Мијалковић домаћине упознао са: размерама и облицима међународне и интеринституционалне сарадње, институцијама из земље и из иностранства са којима Универзитет има потписане споразуме о сарадњи, чланством Универзитета у Асоцијацији европских полицијских колеџа (AEPC) и International Forum on Police Education Cooperation (IFPEC), учешћем Универзитета у реализовању пројеката Министарства просвете, науке и технолошког развоја и у реализовању међународних пројеката из европских програма Еразмус+ и Хоризонт 2020, као и са реализованим програмима међународне размене студената, наставног и ненаставног особља.

По потписивању споразума, договорено је да се први облици сарадње остваре до краја ове и почетком 2021. године, и то кроз организовање заједничке on-line трибине и кроз размену публикација. Посебно ће се размотрити могућност реализовања заједничког научноистраживачког пројекта.

Ректор, проф. др Дане Субошић је позвао директора и помоћника директора Института да посете наш Универзитет.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени