Представници Интернационалне полицијске асоцијације из Албаније посетили Криминалистичко-полицијски универзитет

Чланови Интернационалне полицијске асоцијације (IPA), IPA секције Албаније у формирању, посетили су Криминалистичко-полицијски универзитет 12. јуна 2020. године. Делегацију су предводили генерал Билбил Дервиши, помоћник директора Полицијске академије у Албанији и др Небојша Пантелић, председник националне ИПА секције у Србији.

Полицијске службенике из различитих организационих јединица Министарства унутрашњих послова Албаније, као и младе полицајце и полицајке који су тек завршили Полицијску академију у Албанији, дочекали су проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу, проф. др Саша Мијалковић и студенти Криминалистичко-полицијског универзитета.

Чланови делегације су имали прилику да се упознају са начином рада и функционисања Криминалистичко-полицијског универзитета, као и да разговарају о могућностима будуће сарадње у различитим областима. Гостима је представљена Меморијална соба „Родолф Арчибалд Рајс“ и Библиотека.

На крају састанка, гости су захвалили на пренетим позитивним искуствима у развоју Криминалистичко-полицијског универзитета, за које су нагласили да ће им бити драгоцени у реформи Министарства унутрашњих послова Албаније и њихове Полицијске академије. Иначе, IPA секција Албаније је у процесу формирања, а Национална секција Србије им је ментор у том процесу. И гости и домаћини су дошли до заједничког закључка о могућностима за развој и унапређење сарадње.

Проф. др Саша Мијалковић покренуо је инцијативу да се запосленима у Криминалистичко-полицијском универзитету омогући чланство у Националној ИПА секцији Србије.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени