Централна манифестација Дана МУП-а и Дана полиције

Централна манифестација обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције одржана je 07. јуна 2020. године на платоу испред Палате „Србија“. Испред Криминалистичко-полицијског универзитета манифестацији су присуствовали: ректор, проф. др Дане Субошић, председник Савета, проф. др Горан Бошковић, проректори: проф. др Горан Вучковић, проф. др Стево Јаћимовски, проф. др Сретен Југовић и проф. др Саша Мијалковић, као и руководилац Департмана криминалистике, проф. др Зоран Ђурђевић.

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је златну медаљу за заслуге помоћнику начелника Сектора за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије и наставнику Криминалистичко-полицијског универзитета, проф. др Милану Глигоријевићу који се током дугогодишњег рада у Министарству унутрашњих послова посебно истакао у домену успостављања информационо-комуникационе инфраструктуре и система везе и криптозаштите у ванредним ситуацијама, здружено тактичким вежбама на домаћем и међународном пољу, функционисања Интервентних јединица полиције, као и система специјалних веза МУП РС. Дао је немерљив допринос на успостављању транспортне равни за успостављање и функционисање „Безбедан град“ система у граду Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

Свечаности су присуствовали и студенти прве и друге године Криминалистичко-полицијског универзитета Самоила Кристина, Лазаревић Лука, Недељковић Милош, Васић Лазар и Туцовић Милан у полицијским униформама из предходних периода полиције и Љуштина Стефан који је носио заставу Криминалистичко-полицијског универзитета.

Детаљније на сајту mup.gov.rs
Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени