Полазници IX класе Високих студија безбедности и одбране посетили Криминалистичко-полицијски универзитет

У четвртак 21. маја  2020. године, Криминалистичко-полицијски универзитет посетили су полазници IX класе Високих студија безбедности и одбране Министарства одбране Републике Србије. Тиме је настављена интеринституционална сарадња нашег Универзитета (пре тога Академије) и Универзитета одбране, која датира од самог оснивања Високих студија безбедности и одбране и конципирања наставног програма, у чему су учествовали и наши наставници, проф. др Младен Бајагић и проф. др Саша Мијалковић.

Полазнике, које чине највиши представници Народне скупштине Републике Србије, руководиоци државних институција и органа града Београда, највише старешине Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране, Безбедносно-информативне агенције и представници иностраних оружаних снага, дочекали су ректор Универзитета, проф. др Дане Субошић, и проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу, проф. др Саша Мијалковић.

Полазници Високих студија безбедности и одбране имали су прилику да присуствују предавању ректора, проф. др Данета Субошића о „Организацији полиције у МУП РС“. Такође, гости су упознати са организацијом Универзитета, студијским програмима, научно-истраживачком делатношћу, међународним пројектима и облицима националне и међународне сарадње у којима учествују наставници и сарадници Универзитета. Потом им је представљена меморијална соба „Родолф Арчибалд Рајс“, Библиотека и кабинети форензике и ванредних ситуација.

Следећег дана, 22. маја, проф. др Саша Мијалковић је у просторијама Високих студија безбедности и одбране одржао предавања о темама: „Оргнизовани криминал као савремена безбедносна претња“ и „Стратегијска култура и култура националне безбедности“.

Заједнички закључци гостију и домаћина јесу да је сарадња Криминалистико-полицијског универзитета и Високих студија безбедности и одбране на завидном нивоу, и да се унапређује из године у годину.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени