Министар Стефановић уручио решења за пријем у радни однос

У среду, 25. децембра 2019. године у Наставном центру „Кула“ одржана је Промоција полазника 22. класе Центра за основну полицијску обуку и 6. класе основне обуке припадника ВСЈ. Радни однос у Министарству унутрашњих послова засновало је 80 дипломираних студената Криминалистичко-полицијског универзитета.

Министар је на свечаној промоцији нових 80 полицајаца и 213 ватрогасаца-спасилаца у Наставном центру у Кули, подсетио да је са овим пријемом Министарство унутрашњих послова у 2019. години подмлађено са укупно 1.309 нових полицајаца и 326 ватрогасаца-спасилаца.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је да очекује од њих да оправдају поверење које им је Република Србија указала и увек буду на услузи грађанима.

„Будући ватрогасци, данас би ваши родитељи и пријатељи требало да буду поносни на вас што сте након 17 недеља практичне и теоријске обуке показали да сте савладали и усвојили потребан ниво знања и вештина за обављање овог веома одговорног и можда најтежег посла у земљи. Драго ми је што сте се определили за ову професију, која је више од посла. То је позив који гарантује да ћете имати много тешких дана пуних изазова, али и пуно срце када осетите захвалност људи којима помогнете“, поручио је Стефановић ватрогасцима који ће већ данас бити распоређени у 78 подручних ватрогасно-спасилачких јединица у Србији.Он је подсетио и да су припадници Сектора за ванредне ситуације само током ове године имали 34.451 интервенцију и спасили 1.342 особе.

„Драго ми је и што смо успели да пронађемо модел да примимо и дипломиране студенте Криминалистичко-полицијског универзитета, који су због одређених правила службе морали да прођу додатни једномесечни курс у Центру за основну полицијску обуку. Верујем да ћете оправдати поверење, дати нову димензију раду МУП-а и научити много од својих искусних колега, који су у месецима за нама својим марљивим и преданим радом показали како се воли Србија“, рекао је министар, говорећи о нових 80 полицијских службеника, који су били самофинансирајући студенти КПУ и који су због наслеђеног проблема из претходног периода имали проблем приликом запошљавања.

Испред Криминалистичко-полицијског универзитета Промоцији су присуствовали: ректор Универзитета, проф. др Дане Субошић, проректор за наставу, проф. др Горан Вучковић и шеф Катедре безбедносних наука, проф. др Драган Млађан.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени