Студенти Федералног универзитета за примењене науке и јавну управу из Висбадена у студијској посети Криминалистичко-полицијском универзитету

Криминалистичко-полицијски универзитет, 4. и 5. децембра 2019. године, посетили су студенти Федералног универзитета за примењене науке и јавну управу, из Висбадена, Савезна Република Немачка. Посета студената завршне године Универзитета из Висбадена била је у циљу стицања знања и увида у полицијско образовање и полицијску праксу у Републици Србији. Предавања су припремљена на теме које су представници Универзитета из Висбадена предложили, а одржана су у просторијама Криминалистичко-полицијског универзитета.

Првог дана студијске посете, након поздравне речи ректора Криминалистичко-полицијског универзитета, проф. др Данета Субошића, потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова, др Небојша Стефановић, одржао је уводно предавање на тему „Утицај међународне сарадње на безбедност Републике Србије“. Министар Стефановић је говорио о преданој борби српске полиције у сузбијању наркотика као и о међународном доприносу Републике Србије. Истакао је значај међународне полицијске сарадње у свим облицима савремених безбедносних изазова, као и о поверењу које Интерпол и Европол имају у безбедносни систем Републике Србије.

У наставку студијске посете, студенти из Висбадена су имали прилике да слушају предавања наставника Универзитета, као и руководиоца и стручњака из Министарства унутрашњих послова Републике Србије, на тему организованог криминала; екстремизма и тероризма; правне реакције на тероризам, организовани криминал и корупцију; сајбер криминала; међународне полицијске сарадње; насиља у породици и заштите жртава; тајних лабораторија за производњу дрога; организованог и високотехнолошког криминала и циљаних  потрага.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени