ОДРЖАН ДЕВЕТИ МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНИ СКУП „ДАНИ АРЧИБАЛДА РАЈСА“

Девети међународни научни скуп „Дани Арчибалда Рајса“ одржан је у периоду од 6-7. новембра 2019. године на Криминалистичко-полицијском универзитету. Скуп је организован у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Србије, Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Националним полицијским универзитетом Кине у Шенјангу, Волгоградском академијом Министарства унутрашњих послова Руске федерације, Државним универзитетом унутрашњих послова у Лавову, Украјина, Факултетом безбедности у Скопљу, Северна Македонија, Факултетом безбедносних студија у Љубљани, Словенија, Полицијском академијом „Alexandru Ioan Cuza“ у Букурешту, Румунија, Полицијском академијом у Братислави, Словачка и Факултетом безбједносних наука Универзитета у Бањој Луци, Република Српска, БиХ.

На скупу су представљена 73 научна рада еминентних професора, научника, истраживача, полицијских и државних службеника из осам земаља: Босна и Херцеговина, Мађарска, Северна Македонија, Словачка, Словенија, Србија, Хрватска и Швајцарска. Радови припадају научним областима права, криминалистике, информатике, форензике, полицијских, безбедносних и друштвених наука.

Ове године, по први пут је уведена посебна Секција за младе истраживаче, у оквиру које је изложено седам радова. Судећи по дискусији и коментарима присутних, увођење поменуте секције испоставило се као одлична идеја, те је треба задржати као сталну секцију и у будућем периоду.

Размена знања и искустава аутора, представника теорије и праксе, има за циљ увећање знања из поменутих научних области. Из свега наведеног може се закључити да је конференција од великог значаја за научне раднике, припаднике полиције и служби безбедности, службенике државне управе и локалне самоуправе, судове, тужилаштва, невладин сектор и ширу стручну јавност.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени