Академик проф. др Љубодраг Димић одржао предавање „СРБИ У XX ВЕКУ“

Академик проф. др Љубодраг Димић дана 19.9.2019. одржао je предавање „Срби у XX веку“ на Криминалистичко-полицијском универзитету. Предавању су присуствовали наставници, студенти и ваннставно особље Универзитета. Проректор за НИР, проф. др Стево Јаћимовски, се обратио присутнима и нагласио да Универзитет наставља са иницијативом да истакнути интелектуалци држе предавања на Универзитету, као и да смо поносни што ће данас предавање одржати академик проф. др Љубодраг Димић, историчар, редовни члан Српске академије наука и уметности.
Затим, присутнима се обратио ректор, проф. др Дане Субошић, истакавши да је Криминалистичко-полицијском универзитету изузетна част да академик проф. др Љубодраг Димић посети Универзитет и одржи предавање. Ректор је истакао да је тема Срби у ХХ веку посебно интересантна и актуелна, имајући у виду покушаје историјског ревизионизма чији смо сведоци у последње време. Такође, нагласио je да Универзитет са академиком Димићем има и сарадњу на пројекту који је посвећен издавању изабраних дела Арчибалда Рајса, са којим ћемо конкурисати за издавачки подухват године на предстојећем Сајму књига.
Ректор је нагласио да Универзитет традиционално учествује у манифестацији Дани европске баштине 2019. године. Тим поводом организована су два јавна предавања, отварање спомен собе др Арчибалда Рајса за јавност, као и изложба старих и ретких књига из фонда библиотеке посвећене историји криминалистике.
Након одржаног предавања, академик је одговорао на постављена питања.

Слике можете погледати овде.

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени