Криминалистичко профилисање-специјалистичка едукација полицијских службеника

У просторијама Криминалистичко-полицијског универзитета у организацији Међународног кривично-истражног програма помоћи Министарства правде Владе Сједињених Америчких Држава у Републици Србији (ICITAP) одржава се петодневна специјалистичка едукација (16-20.09) припадника Министарства унутрашњих послова на тему „Криминалистичко профилисање“. Едукацији присуствују и професори КПУ. Предавач је међународни експерт Steven R. Conlon, главни инструктор Behavioral Analysis Unit, FBI Academy, Quantico.
Едукација представља наставак изузетно добре сарадње коју Криминалистичко- полицијски универзитет има са ICITAP-ом.
На отварању су били присутни представници Међународног кривично-истражног програма помоћи Министарства правде Владе Сједињених Америчких Држава у Републици Србији (ICITAP): директор програма Timothy Faught, Драгана Грујин и Јулијана Богдановић.
Испред Криминалистичко-полицијског универзитета полазнике је поздравио ректор проф. др Дане Субошић. Отварању је присуствовао и руководилац Департмана кримимналистике проф. др Зоран Ђурђевић.
Циљ обуке је преношење знања како се информације са места извршења кривичног дела могу користити за откривање учинилаца најтежих кривичних дела. Предмет обуке је и анализа сумњивих смрти, односно како се научне методе користе у извођењу закључака да ли је у питању природна смрт, несрећан догађај, самоубиство или убиство. У анализама се користе случајеви из богате праксе предавача.

Слике можете погледати овде.

Контакт подаци

Адреса: 11080 Земун, Србија
Цара Душана 196

Установа

Основне студије

Упис

© Copyright 2018. All Rights Reserved Криминалистичко-полицијски универзитет. Информатички центар. Пријатељи сајта

Претрага

Адреса: 11080 Земун, Србија
Цара Душана 196

  • (011) 3161-444
  • (011) 3107-100
  • dekanat@kpu.edu.rs