Проф. др Зорица Вукашиновић-Радојичић, учествовала је на Међународној конференцији IASIA 2019 Conference

Проф. др Зорица Вукашиновић-Радојичић, учествовала је на Међународној конференцији (IASIA 2019 Conference), под називом „Улога и мисија јавне управе у остваривању одрживих владиних развојних циљева“ („Public Administrations missions and goals for the achievement of the SDGs“), у периоду од 21. јула до 26. јула 2019. године, у Лисабону, Португал.

Учешће на конференцији, узело је преко 300 учесника из различитих земаља света Кине, Русије, САД, Канаде, Јапана, Бразила, Колумбије, Индије, Јужноафричке Републике, Нигерије, Туниса, Марока, Кеније, Анголе, Сенегала, Обале слонаваче, Египта, Кореје, Велике Британије, Шпаније, Португала, Италије, Луксембурга, Словачке, Чешке, Холандије, Белгије, Немачке, Естоније, Републике Индонезије, Литваније, Мађарске, Хрватске, Црне Горе, Србије. Конференција је имала за циљ да промовише развојне циљеве, које су Уједињене нације дефинисале „Агендом 2030“ као место и улогу јавних администрација у процесу спровођења и ефикасне примене дефинисаних циљева. Рад под називом „Новине у управном законодавству Републике Србије – ка успостављању новог система управљања људским ресурсима“ (NEW PUBLIC ADMINISTRATION LEGISLATIVE FRAMEWORK OF THE REPUBLIC OF SERBIA - TOWARDS A NEW HUMAN RESOURCE MANAGEMENT SYSTEM), проф. др Зорица Вукашиновић-Радојичић представила је у оквиру Радне групе под називом „Управљање људским ресурсима у јавном сектору“ - Working group VIII, „Public Sector Human Resources Management“.

Представљене су кључне идеје о професионализацији јавне управе у Србији и истакнути кључни европски управни стандарде које ЕУ поставља државама које се припремају за чланство, а све у контексту испуњавања дефинисаних стандарда „добре управе“, представљене су измене управног законодавства Републике Србије које се углавном односе на увођење система управљања људским ресурсима заснованог на компетенцијама (competency based system) у јавном сектору.

Учесници Радне групе су били представници националних и међународних факултета, школа и института за јавну управу и других стручних тела из Кине, Јужноафричке републике, Туниса, Нигерије, Бразила, Француске, Италије, Португала, Шпаније, Марока, Мађарске. Допринос у оквиру ове и других радних група и панела, огледа се у представљању националних искуства и размени искуства, материјала и добре праксе широм света и повезивању на институционалном плану.

Поред поменуте Радне групе, узето је учешће у раду Панела под називом „Forum of heads of Schools and Institutes Adapting Education and Training Curricula for the Achievement of the SDGs“, у оквиру кога су се разматрали наставни програми факултета и школа у области јавне управе, као и повезивање школа и институција на регионалном, европском и међународном плану. Такође, узето је учешће у раду Радне групе која се односи на Образовање и тренинг програме у области јавне управе „ Education and training program/Aligning Missions and Quality“ и представљена је улога Криминалистичко-полицијског универзитета Републике Србије у систему високог полицијског образовања.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени