Ангажовања студената КПУ поводом обележавања дана сећања настрадалима у НАТО агресији

У недељу 24. марта 2019. године, деведесет и седам студената Криминалистичко-полицијског универзитета ангажовано је поводом обележавања Дана сећања 20 година од почетка НАТО бомбардовања Србије и СР Југославије. Студенти КПУ су били распоређени у шпалиру кроз који су пролазили државни званичници, као и испред бине. На Тргу краља Милана у Нишу окупило се више хиљада људи који су присуствовали свечаној церемонији. Обележавање Дана сећања 20 година од почетка НАТО бомбардовања почело је оглашавањем сирена за ваздушну опасност, тачно у 19.45 часова, када су пре 20 година прве бомбе пале на Србију и СР Југославију.

Академији на Тргу краља Милана, уз председника Србије Александра Вучића, присуствовали су и премијерка Ана Брнабић, Његова светост патријарх српски Иринеј, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, председник Републике Српске Жељка Цвијановић, министри у Влади Србије и делегације Владе Републике Српске.

Дану сећања на 20 година од почетка НАТО бомбардовања Србије и СР Југославије присуствовао је и ректор Криминалистичко-полицијског универзитета, проф. др Дане Субошић.

У 21.25 часова је уз оглашавање сирена за престанак опасности и званично завршена церемонија обележавања 20 година од НАТО бомбардовања. У реализацији свечаности учествовали су шеф Одсека за менторски рад и безбедност Миланко Кошанин, ментори Ердељац Александар и Зоран Јовановић.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени