Проф. др Зорица Вукашиновић-Радојичић учествовала на Округлом столу у Националној академији за јавну управу

20032019 Тема Округлог стола који је одржан у Националној академији за јавну управу, 15. марта 2019. године, односила се на Представљање предлога програма организационог развоја Националне академије за јавну управу (НАЈУ) за период 2019-2015. Осим руководства Академије, присуствовали су представници органа државне управе, ЈЛС, високошколских установа, стручне јавности.
Директор НАЈУ Дражен Маравић представио је полазне основе Програма организационог развоја, као и стратешки и правни оквир и конкретан развој НАЈУ – стратешки правац развоја, визију и мисију, и фазни развој.
Консултанти су представили опште циљеве Програма развоја и стратешке области који се односе на: унапређење капацитета, унапређење система планирања и креирања програма стручног усавршавања, унапређење оперативног извођења програма стручног усавршавања, унапређење процене ефеката програма стручног усавршавања и унапређење аналитичко-истраживачког рада. Указано је и на механизме спровођења стратешких циљева и припрему Акционог плана. Након представљања Стратегије, отворена је дискусија током које су учесници изнели своје ставове и стручно мишљење у вези са постављеним стратешким циљевима и динамиком развоја НАЈУ.
Као представник Криминалистичко-полицијског универзитета у Београду, учествовала је проф. др Зорица Вукашиновић-Радојичић и изразила спремност и могућност да КПУ и НАЈУ развијају заједничку сарадњу кроз одржавање релевантних обука за одређене категорије државних службеника за које КПУ има потребне стручне капацитете. У том смислу указала је на специјализоване обуке које КПУ већ организују за царинске, пореске службенике, односно раније запослене у комуналној полицији на нивоу ЈЛС. Уједно промовисала је стратешке циљеве наше институције (КПУ), пре свега руководећи се правилима професионалног интегритета уз пуно уважавање циљева рада, постојећих програма, као и добре праксе која постоји у оквиру КПУ. Ове идеје су подржане од стране руководства НАЈУ – директора и Програмског савета НАЈУ, уз све могућности за даљу сарадњу.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени