Криминалистичко-полицијски универзитет посетиле колеге из Савезне криминалистичке службе полиције Аустрије

12032019Криминалистичко – полицијски универзитет у Београду посетили су 08.03.2019. Tescher Alfons и Durakovic Aldin из Савезне криминалистичке службе, Бироа за борбу против трговине људима и кријумчарење људи, Guenther Bechtloff, полицијски аташе и Бојана Костић-Стевановић асистенткиња Полицијског аташеа.
Посета колега из Савезне криминалистичке службе, Бироа за борбу против трговине људима, представља продужетак изузетно добре сарадње коју Криминалистичко-полицијски универзитет има са господином Guentherom Bechtloffom, полицијским аташеом у Републици Србији. На састанку је истакнута важност размене искустава и сарадње у унапређењу безбедности нарочито у борби против организованог криминала. Трендови организованог криминала, повезаност организованих криминалних група, злоупотреба информационих технологија и други фактори који доприносе вршењу кривичних дела указују да је сарадња предуслов за успешно супротстављање криминалу, нарочито организованом.
На крају посете, господа Tescher Alfons и Durakovic Aldin одржали су почасно предавање студентима друге и четврте године Департмана криминалистике на тему „Трговина људима“.
Колеге Tescher Alfonsа и Durakovic Aldinа из Савезне криминалистичке службе, Guenther Bechtloffа, полицијског аташеа и Бојану Костић-Стевановић асистенткињу Полицијског аташеа примио је ректор, проф. др Дане Субошић, а састанку је присуствовао и руководилац Департмана криминалистике, проф. др Зоран Ђурђевић.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени