Господон Johan Vagner, директор агенције „Border21“ и Високи саветник за гранична питања НАТО-а посетио Криминалистичко – полицијски универзитет

01032019Криминалистичко – полицијски универзитет у Београду посетио је 28.02.2019. године господин Johan Vagner (Јohann Wagner), директор агенције „Border21“ и Високи саветник за гранична питања НАТО-а. Сасатанак је настао као резултанта претходне посете господина Вагнера Криминалистичко – полицијском универзитету у оквиру делегације експерата из Аустрије, у оквиру реализације твининг пројекта „Борба против трговине људима“ (Support to Strenghthening Fight Against Traffiking in Human Beings). Након прве посете Универзизету господин Вагнер изразио је зантересованост за потенцијалну сарадњу са Криминалистичко – полицијским универзитетом у оквиру неких предстојећих пројектних активности његове агенције, која се бави пружањем специјалистичких услуга консалтинга у области управљања државном границом и пружањем подршке развоју институционалних капацитета граничне полиције унутар државе кориснице.
Господина Вагнера примио је ректор, проф. др Дане Субошић, а састанку су присуствовале и проф. др Драгослава Мићовић и доц. др Ивана Бодрожић. Током разговора размотрене су могућности за потенцијалну сарадњу, ширење мреже контаката са другим високошколским институцијама из ЕУ и договорен је прелиминарно оквир потенцијалне сарадње у пројектним активностима конзорцијума институција окупљених око Quality Institut- а из Шпаније, са седиштем у Барселони.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени