Састанак катедре информатике и ректора проф. др Данета Субoшића са Помоћником министра МУП-а Слободаном Недељковићем и представницима САТИТ-а

01032019Дана 27.02. 2019. године одржана је заједничка седница Катедре информатике и представника Сектора за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије (САТИТ) МУП-а Републике Србије. Седници су, осим чланова Катедре иформатике и представника САТИТ-а, присуствовали и ректор КПУ, проф.др Дане Субошић, и помоћник министра МУП-а Републике Србије, господин Слободан Недељковић, који је истовремено и начелник САТИТ-а. Седница је протекла у изузетно професионалном, а истовремено и пријатељском духу, учвршћујући и побољшавајући досадашњу сарадњу. Неки од битних закључака овог састанка су следећи:
- успостављена је снажна координација Департмана информатике и рачунарства КПУ и САТИТ-а у формирању програма ОАС, МАС и ДАС на Департману, ради нове акредитације, односно реакредитације већ постојећих студијских програма, у циљу максималног прилагођавања ових студијских програма потребама МУП-а Републике Србије
-изражена је потреба МУП-а за информатичким кадром, тако да ће се пројекција броја уписаних студената на Департману информатике у будућем периоду усаглашавати са проценом САТИТ-а и МУП-а о броју потребних информатичара за рад у МУП-у у том сегменту и динамици њиховог ангажовања у МУП-у -договорено је да Департман информатике и рачунарства КПУ и САТИТ аплицирају тимски, односно заједно, на свим будућим међународним и домаћим пројектима, увек где је то могуће.
Ради наставка даље координације и рада по свим питањима од заједничког интереса, договорен је узвратни састанак, који ће се одржати 19.03. 2019. године у просторијама САТИТ-а.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени