Учешће студентске eкипе КПА на Међународној ватрогасној олимпијади

У оквиру Криминалистичко-полицијске академије већ низ година са успехом функционише Секција за ванредне ситуације. Поред осталих активности, њени чланови учествују и у такмичењима Ватрогасног савеза Републике Србије, у оквиру екипе ДВД „Савски венац“.
На трећем државном такмичењу ватрогасаца Републике Србије, ватрогасна екипа Секције освојила је прво место у категорији „мешовите екипе“ и тако постала део репрезентације Србије која је од 8. до 16. јула учествовала на Међународној ватрогасној олимпијади  у Вилаху (Аустрија).
Екипу КПА чинили су следећи студенти: Ивана Ивић, Наташа Златић, Кристина Радојковић, Ђорђе Дабић, Лазар Ђуровић, Никола Ненадовић, Алекса Бојић, Јелена Миловановић, Никола Јанковић и Александар Прелевић. Тренер је био Душан Илић из ДВД „Савски венац“, а вођа пута руководилац секције за ванредне ситуације проф. др Драган Млађан.
Екипе репрезентације Србије биле су смештене у основној школи. Исхрана је за све учеснике олимпијаде организована у спортској хали, а такмичење је одржано на локалном фудбалском стадиону.
Екипа КПА је на такмичењу освојила бронзану медаљу. Два члана екипе су током такмичења задобила мање повреде, које су успешно саниране.
Организација такмичења, безбедносне мере и понашање чланова екипе КПА били су на завидном нивоу.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени