СТУДЕНТИ БЕРЛИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ЗА ЕКОНОМИЈУ И ПРАВО ПОСЕТИЛИ КПА

Студенти Берлинског факултета за економију и право – Департмана за полицијски и безбедносни менаџмент, предвођени професором Шонвегом, посетили су Криминалистичко-полицијску академију 22. јуна 2017. године. Студенти су у оквиру своје седмодневне посете Београду изабрали да посете нашу институцију као најрепрезентативнију у области изучавања криминалистике, полицијских и безбедносних наука. Студенте су дочекали в.д. продекана за наставу, проф. др Саша Милојевић, в.д. продекана за студије другог степена, проф. др Александар Бошковић, шеф Одсека за менторски рад и безбедност, Миланко Кошанин, и преводилац, Јелена Панџа.
В.д. продекана за наставу, проф. др Саша Милојевић, и в.д. продекана за студије другог степена, проф. др Александар Бошковић, представили су студентима програм и рад Академије и одговарали на многобројна питања заинтересованих студената. Шеф Одсека за менторски рад и безбедност, Миланко Кошанин, студентима је представио кампус Академије.
Доц. др Ана Бранковић гостима је показала Центар за форензичку обуку, опремљен најсавременијом опремом, где наши студенти стичу знања из ове области.
Проф. др Драган Млађан је студентима из Берлина представио Кабинет за ванредне ситуације, донацију Руске Федерације.
Наставница вештина, Драгана Анђелковић Глишовић, заједно са студентом II године Основних академских студија Академије, Милошем Ивићем, демонстрирала је коришћење симулатора гађања SKATT, на којем наши студенти овладавају вештином нишањења и окидања.
Наши гости су, такође, обишли и Рајсову собу – јединствен музеј заоставштине др Арчибалда Рајса који се налази у оквиру Академије, где им је шефица Библиотеке Академије, др Рената Самарџић, укратко представила експонате и указала на значајну улогу др Арчибалда Рајса у развоју полицијског школства у Србији. У холу Управне зграде Академије гости су имали прилику да погледају изложбу „Пред злочином нема неутралности“ коју је приредила Библиотека Академије у сарадњи са Галеријом науке и технике САНУ.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени