Делегација КПА посетила Санкт Петербуршки Универзитет МУП-а Русије

В. д. декана Академије, проф. др Горан Бошковић, в. д продекана за студије другог степена, проф. др Александар Бошковић, и в. д. продекана за материјално-финансијске послове, проф. др Саша Мијалковић, боравили су у посети Санкт Петербуршком Универзитету Министарства унутрашњих послова Руске Федерације у периоду од 31. маја до 3. јуна 2017. године, и том приликом учествовали на међународној научној конференцији под називом „Форензичка испитивања: прошлост, садашњост и поглед у будућност“ (Судебная экспертиза: прошлое, настоящее и взгляд в будущее). На међународној конференцији су, као уводни, преставили свој рад „Метода ДНК профилисања према Законику о кривичном поступку Републике Србије“
На службеном састанаку са руководством Санкт Петербуршког Универзитета, које је предводио начелник Универзитета, генерал-пуковник Василиј Анатољевич Кудин, вођени су конкретни и конструктивни разговори са циљем успостављања тешње сарадње између две институције, с посебном акцентом на питања која се односе на методику организације и извођења наставе, размену научне и стручне литературе, као и размену наставника, сарадника и студената. Постављањем темеља и конкретних смерница за будућу сарадњу, обе стране су изразиле очекивање да ће она бити подигнута на још виши ниво.
Делегација је, поред активности на конференцији, имала прилику да обиђе Универзитет и упозна се са полицијским тренингом и капацитетима Универзитета.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени