Теренска обука студената у летњим условима у наставном центру МУП-а „Митрово Поље“

У складу са студијским програмима Криминалистичко-полицијске академије, студенти треће године основних академских и друге године основних струковних студија Криминалистике, треће године основних академских студија Форензичког инжењерства и треће године основних академских студија Информатике и рачунарства, реализовали су у периоду од 03.04. до 10.05.2017. године Теренску обуку у летњим условима у наставном центру Министарства унутрашњих послова „Митрово Поље“ на планини Гоч.

У три смене, у трајању од по 12 дана, студенти су уз наставнике Академије и инструкторе из Жандармерије стекли оперативнo-полицијске вештине, тактичке вештине за успостављање нарушеног јавног реда и мира, оспособљени да се сналазе у непознатом геопростору уз помоћ топографске карте и ручне бусоле, решавају тактичке задатке у руралним условима, користе приручна средства из природе при обављању задатака и правилно рукују ватреним оружјем кратких и дугих цеви у условима нормалне и смањене видљивости (пиштољ, аутоматска пушка, хеклер и снајпер).

Студенти Форензичког инжењерства и Информатике и рачунарства ове године су по први пут похађали овакав вид обуке и са њима су на стицању практичних вештина неопходних за професију за коју се школују, поред наставника са Академије, радили инструктори из Националног криминалистичко-техничког центра из Ужица и Сектора за аналитику, телекомуникације и информационе технологије.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени