Тара 2017

У периоду од 23. до 25. маја 2017. године, на Тари је одржан традиционални, осми годишњи научно-стручни скуп са међународним учешћем, у суорганизацији Криминалистичко-полицијске академије, Правног факултета у Крагујевцу и Фондације Ханс Зајдел, а уз подршку Министарства унутрашњих послова и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Овогодишњи скуп, чија је тема била Полиција и правосудни органи као гаранти слободе и безбедности у правној држави, окупио је преко седамдесет еминентних представника академске и научне заједнице и врсних стручњака из полиције и правосуђа из осам земаља. Скуп је отворио господин Слободан Недељковић, в.д. помоћника министра и начелник Сектора за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије Министарства унутрашњих послова Републике Србије.
Током тродневног рада, учесници су презентовали саопштења која су се односила на различита питања уставноправне и кривичноправне заштите људских права и слобода у националној и међународној перспективи, питања везана за улогу и задатке полиције у сузбијању и превенцији кривичних дела и прекршаја, ефективну сарaдњу државних органа у контроли криминала, однос полиције и грађана, као и међународну сарадњу у функцији делотворнијег одговора на проблеме организованог и високотехнолошког криминала, тероризма и друге савремене безбедносне претње.
Основни закључак дискусија које су се водиле након сесија на конференцији јесте да је квалитетнија координација државних органа, мултиресорна и мултидисциплинарна сарадња један од важних предуслова унапређења заштите људских права и безбедности грађана у савременом друштву. Продубљивање канала комуникације између науке и праксе је нужно, као и научна евалуација различитих практичних мера, која је предуслов развоја и теорије и праксе у овој области.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени