СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН АКАДЕМИЈЕ

Дан Криминалистичко-полицијске академије свечано је обележен 14. фебруара 2017. године у амфитеатру „др Арчибалд Рајс“ на Академији.

Свечаности су присуствовали: др Небојша Стефановић, потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова, мр Милосав Миличковић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова, Владимир Ребић, директора полиције, Радомир Илић, државни секретар у Министарству правде, помоћници и саветници министра унутрашњих послова, начелници управа у Дирекцији полиције, начелници подручних полицијских управа и друге старешине у Министарству унутрашњих послова Републике Србије и Републике Српске, Министарству одбране, Војсци Србије, Безбедносно-информативној агенцији, затим чланови Српске академије наука, председници националних савета за високо образовање и за научни и технолошки развој, ректори и проректори универзитета, декани и професори факултета, директори института, представници амбасада, представници ОЕБС-а, сарадници Академије, представници локалних самоуправа, медија, дипломирани студенти и чланови њихових породица, као и запослени на Академији. Свечаност је отпочела интонирањем државне и студентске химне у извођењу Данице Крстић.

У име Академије присутнима се обратио вршилац дужности декана, проф. др Горан Бошковић, који је поздравила све присутне а дипломираних студентима честитао. Нагласио је да је Криминалистичко-полицијска академија, водећа установа у области криминалистички, полицијских и безбедносних вештина и да се налази у процесу трансформације у Криминалистичко-полицијски универзитет који ће омогућити образовање будућих полицијских службеника у три научна поља у свим нивоима студија. Рад Академије не би био могућ без снажне подршке Министарства унутрашњих послова које препознаје значај високог образовања полицијских службеника, што омогућава да се иде у корак са најразвијеним европским државама у овој области.

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић пожелео је успех у раду дипломираним студентима Академије и истакао да нови каријерни систем који се успоставља у Министарству унутрашњих послова уважава само резултате као основу за напредовање у полицији, стављајући тако стручност на прво место. На тај начин Министарство унутрашњих послова прати савремене тенденције развоја полицијске професије и ствара полицију која ће бити у служби својих грађана. Истакао је да му је част да данас уручити решења о пријему у радни однос у Министарство унутрашњих послова за троје најуспешнијих студената у генерацији, а у наредном периоду решења о пријему у радни однос биће уручена за још један број дипломираних студената Криминалистичко-полицијске академије. Потом су министар др Стефановић и вршилац декана Академије, проф. др Горан Бошковић уручили награде најбољим дипломираним студентима Академије.

Сребрном значком Академије награђени су:
- Основне академске студије
Александар Сакач, просечна оцена 9,73
Надежда Спајић, просечна оцена 9,65
Уна Гатарић, просечна оцена 9,50

- Основне струковне студије
Никола Поповић, просечна оцена 9,37
Младен Илић, просечна оцена 9,00
Никола Михајловић, просечна оцена 8,83
Јелена Јанковић, просечна оцена 8,83

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова, др Небојша Стефановић уручио је решења о пријему у радни однос у Министарство унутршњих послова, и то: Александру Сакачу, Надежди Спајић и Уни Гатарић.

У име награђених студената захвалио се Александар Сакач.

Плакете Академије „др Арчибалд Рајс“, в.д. декана, проф. др Горан Бошковић уручио је: академику Љубомиру Максимовићу, потпредседнику Српске академије наука и уметности и директору Византолошког института САНУ.

Златне значке Академије за допринос и афирмацију високог полицијског образовања др Горан Бошковић уручио је: проф. др Момчилу Лазовићу, професору у пензији и декану Полицијске академије у периоду од 2000-2002. године; проф. др Слободану Петровићу, професору у пензији и декану Криминалистичко-полицијске академије у периоду од 2006-2008. године; проф. др Радојку Миловановићу, професору у пензији и продекану Полицијске академије у периоду од 1996-2005. године и проф. др Ђорђу Игњатовићу, професору Правног факултета Универзитета у Београду, коме ће награда бити накнадно уручена.
У уметничком делу учествовали су Небојша Дугалић, драмски уметник и Даница Крстић, уметник.

Академија захваљује институцијама и појединцима који су упутили пригодне честитке поводом Дана Академије.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени