Округли сто „Систем полицијског образовања у функцији ефикасног одговора на нове безбедносне претње“

Криминалистичко-полицијска академија и Министарство унутрашњих послова Републике Србије, у сарадњи са Фондацијом „Ханс Зајдел“, организовали су округли сто „Систем полицијског образовања у функцији ефикасног одговора на нове безбедносне претње“, који је одржан у хотелу „Србија“ у Вршцу, од 30-31. јануара 2017. године.
Свечано отварање било је заказано за 12 часова. Присутнима се први обратио проф. др Горан Бошковић, в.д. декана Криминалистичко-полицијске академије, који се захвалио Министарству и Фондацији на сарадњи у организовању округлог стола и нагласио значај полицијског образовања за развој полицијске професије. Истакао је потребу ближе сарадње Академије и Сектора за људске ресурсе у дефинисању наставног плана и програма на Академији, у циљу постизања веће ефикасности и обучености нових кадрова потребних Министарству.
Луц Кобер, директор Канцеларије Фондације „Ханс Зајдел“ за Србију и за Црну Гору, осврнуо се на вишегодишњу сарадњу у организовању скупова са тематиком полицијског образовања и обуке, јавне безбедности и дефинисања нових појавних облика криминалитета.
Округли сто званично је отворила Катарина Томашевић, помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за људске ресурсе Министарства унутрашњих послова Републике Србије. Захвалила се организаторима на препознавању значаја делокруга рада Сектора за људске ресурсе и осврнула на новине уведене новим Законом о полицији које ће допринети ефикаснијем раду полиције, процесу селекције, образовања и обуке будућих и садашњих полицијских и државних службеника у Министарству.
У раду округлог стола учествовало је 35 представника Сектора за људске ресурсе, Сектора за ванредне ситуације и Сектора за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Криминалистичко-полицијске академије, Уставног суда Србије, Мисије ОЕБС-а у Србији, амбасаде Савезне Републике Немачке, амбасаде Аустрије, Академије безбедности Аустрије, полиције Краљевине Шведске и Правног факултета Свеучилишта у Загребу.
Округли сто завршен је у уторак, у 14 часова.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени